Carer & meer

Kenmerken van Carer

  • Complete elektrische lijn heftrucks tot 25.000 kg/1200 mm
  • Bouw naar specifieke wens van de klant
  • Modulair opgebouwd
  • Innovatief
  • Al 30 jaar een betrouwbare partner voor diverse multinationals
  • De oplossing voor de toekomst, geen CO2 uitstoot, geen uitlaatgassen minder omgeving geluid.
  • TCO (Total Cost of Ownership) is lager dan een verbrandingsheftruck door lagere energiekosten

WERKWIJZE CARER ITALIË

Alle hoofdcomponenten zoals chassis, elektronica, motoren en assen zijn door Carer zelf ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Bologna. Carer bouwt al haar trucks volgens de zogenoemde "Eiland methodiek". Hierbij bouwt één gekwalificeerde medewerker zijn gespecialiseerde deel van de de heftruck waarbij andere collega's hun deel opbouwen tot de truck klaar is om getest te worden. Elke truck die vanuit de productie komt wordt getest op het eigen terrein van Carer in Cotignola. Hierbij kan aangeleverd voorzetapparatuur worden meegenomen in de test en kan er één CE verklaring voor het geheel worden afgegeven.

Missie Carer Lifting Solutions & Carer Italië

Carer Italië ontwikkelt produceert en levert elektrische heftrucks van 0,8 tot 25 ton die de prestaties van verbrandingstrucks kan evenaren. In 1976 is Carer opgericht in Cotignola in Noord-Italië, 50 km vanaf Bologna. De fabriek is 5000m2 groot en daarnaast heeft men nog meer dan 2000m2 grond tot hun beschikking. Per jaar produceren ze ca. 600 machines.

De Carer heftrucks wijken af van standaard machines doordat ze heel compact zijn, grote batterijcapaciteiten hebben en hefvermogens die door de meeste fabrikanten niet geleverd worden in een elektrische uitvoering. Daarnaast richt Carer zich vooral op specials. De trucks worden vanuit één van de standaardmodellen naar de specifieke wens van de klant verder uitgebouwd. Alle machines zijn zowel buiten als binnen te gebruiken. Ze zijn zo geproduceerd dat ze goed tegen vocht, stof en lage temperaturen kunnen zonder dat dit het functioneren beïnvloedt. Ook zijn ze zuinig om met energie. Dit komt door speciaal ontwikkelde draai- en wisselstroommotoren voor de aandrijving.

Carer Lifting Solutions is de onafhankelijke importeur voor Nederland voor het Carer programma. Als onafhankelijk importeur kunnen we alle service-providers in intern transport van dienst zijn bij het leveren van Carer vorkheftrucks. Door deze opzet zal het totale leveringsprogramma van de serviceprovider op het gebied van elektrische vorkheftrucks compleet zijn. Door servicegericht te werken kunnen we assistentie verlenen in product support, onderdelen en begeleiding in het verkoop/verhuur-traject.

Visie Carer Lifting Solutions & Carer Italië

Door de vraag naar alternatieve heftrucks die geen uitstoot hebben en CO2-neutraal zijn zal Carer blijven werken aan de ontwikkeling van energiezuinige elektrische heftrucks. Hierbij zullen ze op korte termijn hun eigen ontwerp elektronica en motoren gaan toepassen in hun heftrucks waarbij minder energie benodigd zal zijn. Het programma zal uitbreiden naar zwaardere hefcapaciteiten waarbij de prestaties geëvenaard zullen worden in vergelijking met verbrandingsheftrucks. Door innovatie en creativiteit zal Carer wereldwijd een speler van formaat blijven in het leveren van milieubewuste oplossingen.

Carer Lifting Solutions heeft als doelstelling om het serviceverlenend karakter verder uit te breiden door meer mogelijkheden te bieden in demonstratie en huur heftrucks. Waarbij productsupport en aftersales tot de hoogste prioriteit blijven behoren.