De Carer A80X; de oplossing voor golfkarton industrie

Een van de meest snelgroeiende bedrijven in de verpakkingsindustrie met twee papierfabrieken, twaalf golfkarton, acht verwerkingsbedrijven en een golfkartonfabriek in Europa, Afrika en Midden-Amerika, heeft gekozen voor een elektrische 8 tonner, model Carer A80X .

De Duitse firma, met 2500 medewerkers in dienst, had als missie, de productiekosten te verlagen en een milieu bewuste keuze te maken. Daarom werd er gezocht naar een elektrisch alternatief voor de voormalige diesel vorkheftruck.

Een eis was dat deze met één acculading minimaal één dienst zou moeten kunnen rijden. Op de locatie in Münsterland, waar 209 medewerkers jaarlijks 79.000 ton golfkarton produceren.

De golfkartonfabriek besloot om een Carer met 96 volt aandrijving te testen in plaats van een standaard 80 volt heftruck. Na de eerste tests met de Carer A80X werd het voor de operator al snel duidelijk dat de A80X de juiste keuze was. De Carer A80X werkt in twee ploegendiensten op één batterijlading zonder de batterij te hoeven vervangen en voldeed ook aan alle ergonomische en gebruiksvriendelijke eisen van de chauffeur.